BABKA ANI

Składniki:

25 dag. margaryny
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki cukru
6 jajek , żółtka utrzeć białka ubić
1 mały proszek
6 łyżek oleju
2 łyżeczki octu
1 olejek cytrynowy

Wykonanie;

Utrzeć margarynę z 1 szklanki cukru dodać wszystkie składniki dalej ucierać i na końcu ubić pianę z białek na sztywno z 1 szklanką cukru i dalej ubić połączyć razem z resztą ciasta delikatnie wymieszać żeby piana nie opadła,wylać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy piec w nagrzanym piekarniku 160C.około 45 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *