PAPRYKA KONSERWOWA Z MIODEM

Składniki;

Papryka czerwona według swoich potrzeb

Zalewa:

4 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
5 łyżek miodu prawdziwego
1 łyżka soli
3/4 szklanki cukru
2 ząbki czosnku
1 listek laurowy
2 goździki
2 ziela angielskie
3 ziarnka pieprzu
1 łyżeczka ziaren gorczycy
1 łyżeczka oleju

Wykonanie;

Paprykę umyć, oczyścić z pestek, pokroić wzdłuż.Słoiki umyć wyparzyć i na dno każdego słoika dać przyprawy i paprykę ciasno ułożyć w słoikach z przyprawami.
Ugotować składniki zalewy i gorącą zalewą zalać paprykę, zakręcić słoiki i pasteryzować 15-20 minut od chwili zagotowania się wody w garnku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *