Składniki;
Ciasto:
30 dag. żółtego sera np. gouda
20 dag.majonezu
5 jajek
Farsz:
25 dag. pieczarek
35 dag. filetów z piersi kurczaka
2 łyżki masła
1mała cebula
sól
pieprz
Wykonanie;
Ciasto:
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj jajka i majonez, połącz. Wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 200C.
Farsz:
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, mieszając, aż płyn wyparuje. Przypraw do smaku
solą i pieprzem. Kurczaka pokrój na kawałki, rozbij, przypraw do smaku. Ułóż na ciepłym placku serowym. Rozłóż pieczarki. Roladę zwiń, zapiekaj jeszcze
25 minut w temperaturze 180C. (do zapiekania zwiniętej już rolady możesz użyć wąskiej keksówki – by rolada się nie rozpadła.