ŚLEDZIE W SOSIE

Składniki:

4 filety śledzia marynowanego w occie
1 jabłko
2 nieduże cebulki
4 łyżek majonezu
8 łyżek śmietany
2 łyżeczki soku z cytryny
świeżo mielony pieprz kolorowy
sól
cukier

Wykonanie;

Ze śledzi marynowanych ściągnąć skórę, pokroić śledzie na kawałki około 2 cm. każdy.Cebulę i jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z sokiem cytrynowym. Dodać majonez i śmietanę oraz sporo pieprzu, wymieszać spróbować i jeżeli trzeba dodać szczyptę cukru czy soli. Sos wyłożyć na śledzie, lekko ugnieść i odstawić pod przykryciem, do lodówki, na minimum 12 godzin żeby smaki się przegryzły.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *