TATAR WOŁOWY

Składniki;

30 dag.mięsa wołowego bez żył i ścięgien

1 cebula

papryka marynowana

1ogórek konserwowy

1 żółtko

pieprz

sól

2 łyżki oleju słonecznikowego

4 łyżki wody

magii w płynie do smaku

 

Wykonanie;

 

 

Mięso wołowe zmielić, dodać wodę, sól, pieprz, olej i wszystko wymieszać razem. Cebule i ogórek drobno pokroić.Z mięsa przyprawionego uformować kuleczki i ułożyć na talerzyku i posmarować kuleczki mięsa lekko olejem i pomiędzy kuleczki posypać ogórkiem i cebulą .Z cebuli wycinamy koszyczek, jedną część wyjmujemy i odkładamy, resztę siekamy i dodajemy do tatara, mieszamy. W tatar wkładamy powycinaną cebulę, wkładamy delikatnie żółtko dekorujemy papryką i ogórkiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *