SAŁATKA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

Składniki:

 

2 płaty solonego śledzia

2 małe korniszonki

1/2 papryki żółtej

1/2 papryki czerwonej

koperek

1średnia czerwona cebula

pieprz

sól

cytryna

 

Wykonanie:

 

Śledzia wcześniej namoczonego w mleku pokroić na niewielkie kawałki.

Z obu papryk usunąć nasiona, a miąższ pokroić w cienkie paski. Oczyścić, umyć i obrać pozostałe warzywa. Czerwoną cebulę pokroić w cienkie talarki, korniszonki

posiekać na cienkie plasterki. Połączyć śledzia z warzywami.

Dodać posiekany koperek. Cytrynę umyć. Część można zostawić do dekoracji,

a z reszty wycisnąć sok, skropić sałatkę. Doprawić do smaku dokładnie wymieszać. Podawać po schłodzeniu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *