Składniki:

 

80 dag filetów z sandacza lub szczupaka

2 marchewki

2 pory,

mały seler

1/2 pęczka natki pietruszki

2 łyżki Vegety

oliwa z oliwek

 

Wykonanie:

 

Filety (bez skóry) podzielić na 8 części. Warzywa oczyścić, umyć i zetrzeć na grubej tarce, por pokroić na plasterki, wrzucić do miski i wymieszać z Vegetą. Przygotować 8 sporych kawałów folii aluminiowej do zawinięcia ryby i warzyw.

Każdy cienko posmarować oliwą, nałożyć łyżkę warzyw, kawałek ryby, znowu łyżkę warzyw i szczelnie zawinąć. Piec 30 minut w temp. 200  C. Rybę podaje się w folii, lekko odwiniętą i posypaną posiekaną natką pietruszki. Do tej potrawy bardzo pasuje ryż i surówka z białej kapusty lub mizeria.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *