PODROBY PO CHIŃSKU

Składniki:

 

1  kg. kurzych żołądków

3 łyżki mąki ziemniaczanej

3 łyżki sosu sojowego

2 ogórki lub1/2 kabaczka

3-4 łyżki oleju do smażenia

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Pokroić żołądki w jak najcieńsze plasterki. Zalać sosem sojowym i wodą (pół szklanki) wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Pozostawić na kwadrans. Ogórki obrać, odrzucić nasiona, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w głębokiej patelni, podsmażyć lekko ogórki. Dodać przygotowane mięso. Smażyć kilka minut mieszając. Doprawić. Podawać z ryżem na sypko.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *