Składniki:

 

25 dag cukru

4-5 jaj

25 dag. margaryny

18 dag .mąki pszennej

18 dag. mąki ziemniaczanej

skórka starta z 2-3 cytryn

sok z jednej cytryny

 1 i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

 

Składniki ciasta po kolei wkładać do miksera i ucierać na jednolitą masę ,lub najpierw utrzeć w misce cukier z jajkami, potem dodać margarynę,skórkę z cytryny, dosypać obie przesiane mąki,proszek do pieczenia i wlać sok z cytryny,wymieszać .  Wysmarować prodiż lub formę margaryną, obsypać tartą bułką, włożyć ciasto i piec około 40 minut w 180 C.Po upieczeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *