FILETY Z PIECZARKAMI

Składniki:

50 dag. filetów

5 łyżek oleju

25 dag. pieczarek

1/3 szklanki śmietany

1 łyżka mąki

1łyżeczka soku z cytryny,

1łyżka natki pietruszki

pieprz

sól

Wykonanie:

Lekko rozmrożone filety podzielić na cztery porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i obsmażyć na części tłuszczu z obu stron. Oczyszczone pieczarki  poszatkować i udusić na pozostałym tłuszczu. Połączyć z filetami, doprawić solą, pieprzem i dusić 15-20minut. Miękką rybę wyjąć na gorący półmisek, sos zagęścić  śmietaną wymieszaną z mąką, polać nim rybę i posypać natką. Podawać z ryżem lub z ziemniakami i surówką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *