PLACKI Z KUKURYDZĄ

Składniki:

 

10 łyżek mąki

2 jajka

2 puszki kukurydzy

3 łyżki startego żółtego sera

przyprawa warzywna

słodka papryka

olej do smażenia

sól

 

Wykonanie:

 

Osaczyć dokładnie kukurydzę, jajko roztrzepać w misce wymieszać z mąką  i żółtym serem na gęste gładkie ciasto. Dodać kukurydzę, znowu wymieszać, doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać olej i formować łyżką niewielkie placuszki, smażyć na średnim ogniu na złoto(niezbyt długo, bo kukurydza stwardnieje). Podawać na gorąco z keczupem lub gorącym sosem pomidorowym  i sezonową surówką.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *