Składniki:

 

2-3 małe cukinie

50 dag. pomidorów

2 cebule

parę ząbków czosnku

2-3 strąki papryki

natka pietruszki

olej

sol

pieprz

 

Wykonanie:

 

Cebulę i czosnek pokroić w plasterki, a paprykę w paski. Obrane i wydrążone cukinie pokroić w dość grubą kostkę. Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki lub ósemki. Na  dużej patelni rozgrzać parę łyżek oleju, zeszklić na nim czosnek i cebulę,  potem dodawać kolejno: paprykę, cukinię i pomidory, smażąc  warzywa na dość silnym ogniu i cały czas mieszając. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cząbrem, posypać posiekaną natką pietruszki

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *