SZASZŁYKI WIEPRZOWE Z SZYNKĄ

Składniki:

 

1 pęczek pietruszki

1 pęczek szczypiorku

1 łyżka kaparów

100g. mielonego mięsa wieprzowego

75 g. twarożku śmietankowego

4 cienkie kotlety wieprzowe

sól

pieprz

4 plastry surowej wieprzowej szynki

4 korniszony

4 łyżki oleju

 

Wykonanie:

 

 

Pietruszkę i szczypiorek opłukać i osuszyć, pietruszkę posiekać, szczypiorek drobno pokroić. Kapary także posiekać. Zieleninę i kapary wymieszać z mielonym mięsem i twarożkiem. Kotlety  opłukać, osuszyć i rozbić, doprawić,na każdym ułożyć plaster szynki.  Na kotlety wyłożyć porcje masy mięsno twarożkowej ,rozsmarować , ułożyć po 1 korniszonie mięso zrolować. Roladki pokroić na kawałki szerokości 2-3 cm. i nabić na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki obsmażać na rozgrzanym oleju około 4 minut, udekorować , pietruszką, podawać na ciepło lub na zimno.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *