Składniki:
75 g. tłustego twarogu
2-3 łyżki mleka
5 łyżek oleju
szczypta cukru
sól
150 g. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 mała puszka pokrojonych pomidorów
1-2 łyżeczki oregano
2 czerwone cebule
1 żółta papryka
3 marynowane zielone pepperoni
1 papryka chili
125 g mielonego mięsa
3 łyżki startego parmezanu
Wykonanie:
Twaróg przetrzeć przez sito, wymieszać z mlekiem, 3 łyżkami oleju, cukrem i 1/2 łyżeczki soli. Dodać mąkę z proszkiem, zagnieść ciasto. Ciastem wyłożyć natłuszczoną tortownicę (26 cm.) i uformować wysoki brzeg. Pomidory osączyć, ułożyć na cieście i posypać oregano. Cebule obrać i pokroić w cząstki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Pepperoni pokroić w krążki, a chili oczyścić i pokroić w paski. Mięso przesmażyć na reszcie oleju, z warzywami wyłożyć na ciasto, posypać serem. Pizzę piec 30 minut.