KOLOROWA PIZZA Z MIĘSEM

Składniki:

 

75 g. tłustego twarogu

2-3 łyżki mleka

5 łyżek oleju

szczypta cukru

sól

150 g. mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 mała puszka pokrojonych pomidorów

1-2 łyżeczki oregano

2 czerwone cebule

1 żółta papryka

3 marynowane zielone pepperoni

1 papryka chili

125 g mielonego mięsa

3 łyżki startego parmezanu

 

Wykonanie:

 

Twaróg przetrzeć przez  sito, wymieszać z mlekiem, 3 łyżkami oleju, cukrem i 1/2 łyżeczki soli. Dodać mąkę z proszkiem, zagnieść ciasto. Ciastem wyłożyć natłuszczoną tortownicę (26 cm.) i uformować wysoki brzeg. Pomidory osączyć, ułożyć na cieście i posypać oregano. Cebule obrać i pokroić w cząstki. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Pepperoni pokroić w krążki, a chili oczyścić i pokroić w paski. Mięso przesmażyć na reszcie oleju, z warzywami wyłożyć na ciasto, posypać serem. Pizzę piec 30 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *