Składniki

1 szklanka ciepłego mleka
5dag drożdży
3 jajka
2łyżeczki cukru
1/2łyżeczki soli
0.5 kg maki

Wykonanie:

Mąkę wsypać do miski, dodać sól rozczyn z drożdży, całe jajka wyrobićręką. Pozostawić do wyrośnięcia.

Farsz:

Kapusta kiszona
kasza gryczana
2-3 cebule sól pieprz

Wykonanie:
kaszę ugotować, kapustę też ugotować cebule podsmażyć na oleju
połączyć z kaszą i kapustą doprawić do smaku. Ciasto  rozwałkować pociąć na paski i na każdym pasku na środku ułożyć

farsz skleić  i pokroić małe paszteciki gdzieś na 6-7 centymetrów
ułożyć na blaszce do pieczenia ciasta wysmarowanej. zrobić odstępy gdyż urosną Rozbełtać jajko posmarować kapuśniaczki

piec 180 stopni 20-30 minut .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *