Składniki:

1,5 szklanki mąki
0,5 kostki masła
2łyżki oleju
1 cukier waniliowy
2łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
4żółtka
łyżki cukru

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać masło, olej cukier waniliowy, zmiksować następnie dodać mąkę z proszkiem zagnieść ciasto , wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem  troszkę odłożyć ciasta i zamrozić . Ciasto ponakłówać widelcem podpiec 20 minut  wyciągnąć ciasto z piekarnika nałożyć na to ciasto uprażone jabłka do których dodać kisiel cytrynowy i wymieszać.

Beza:

Wykonanie:

Na jabłka dać ubitą pianę z 4 białek ze szklanką cukru. Na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto, piec 40 min w 180stopni.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *