ROLADKI Z INDYKA Z WARZYWAMI

 Składniki:

 

1 opakowanie sosu pieczarkowego

4 kotlety z indyka (po około 200 g.)

sól

czarny pieprz mielony

2 łyżki koncentratu pomidorowego

8 plastrów szynki

listki z 1/2 pęczka natki pietruszki

400 g. marchwi

400  g. ziemniaków

400 g. brokułów

6 łyżek oleju

 

Wykonanie:

 

Sos ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Trzymać w cieple. Kotlety umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół, lekko rozbić przez folię. Doprawić solą i pieprzem posmarować koncentratem, położyć plastry szynki i listki pietruszki. Zwinąć i spiąć marchew i ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w słupki. Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki. W trzech garnkach rozgrzać po 2 łyżki oleju. W jednym smażyć roladki z indyka (około 20 minut), w dru im ziemniaki (około 15 minut), a w trzecim udusić marchew z brokułami (około 10 minut). Warzywa doprawić solą i pieprzem. Roladki wyjąć z rondla. Do tłuszczu po smażeniu mięsa dodać sos pieczarkowy, gotwać około1 minuty, stale mieszając. Sos podać z roladkami i warzywami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *