PIECZARKI Z MEDALIONAMI WIEPRZOWYM

Składniki:

 

600 g. pieczarek

1 pęczek cebulki ze szczypiorem

600 g. polędwiczki wieprzowej

8 plastrów bekonu

4 łyżki oleju

sól

pieprz do steków (kolorowy grubo mielony),

czarny pieprz

250 g. pomidorków koktajlowych

 

Wykonanie:

 

Grzyby oczyścić i zależnie od wielkości  pokroić w ćwiartki lub przekroić na pół. Cebulki oczyścić, grubo pokroić. Polędwiczkę umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić na 8 plastrów. Każdy medalion owinąć plastrem bekonu i związać bawełnianą nicią. Włożyć na patelnię,  na rozgrzany olej, smażyć po około 2 minuty z każdej strony. Wyjąć, doprawić solą i kolorowym pieprzem Na tłuszcz po smażeniu mięsa wsypać pieczarki i cebulkę, dusić około 5 minut. Pomidorki umyć, osuszyć, przekroić, dodać do grzybów, doprawić solą i czarnym pieprzem. Następnie dodać medaliony. Przykryć, dusić około 10 minut, jeszcze raz do prawić do smaku. Podać ze świeżą bagietką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *