Składniki:
1 laska chrzanu
200 g. jogurtu śmietanowego
kilka kropli soku z cytryny
1 łyżka konfitury z moreli
sól
pieprz czarny mielony
1/2 ogórka zielonego sałatkowego
150 g. pomidorków koktajlowych
1 mała główka sałaty dębolistnej
1 cykoria radicchio
12 plastrów wystudzonej pieczeni około 200g.
Wykonanie:
chrzan obrać, mały kawałek pokroić w długie wiórki resztę drobno zetrzeć. Starty chrzan wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny. Sos doprawić solą i pieprzem. Ogórek i pomidorki opłukać osuszyć .Ogórek przekroić wzdłuż na pół następnie pokroić w cienkie słupki. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Sałatę i cykorię opłukać, dokładnie osuszyć listki porozrywać na mniejsze kawałki. Plastry pieczeni pozwijać w ruloniki i ułożyć na talerzach. Sałatę wymieszać z ridicchio, pomidorami i ogórkiem, wyłożyć na mięso polać sosem, udekorować wiórkami chrzanu. Podawać z bagietką, albo chlebkiem ciabata.