TORCIKI SEROWE Z SAŁATKĄ FASOLOWĄ

Składniki:

 

6 płatów białej żelatyny

2 cebulki ze szczypiorem

150 ml. mleka

250 g. sera ricotta

125 g. parmezanu

sól

pieprz czarny mielony

250 g. fasolki szparagowej

1 cebula

2 łyżki octu winnego z białego wina

4 łyżki oliwy

100 g .pomidorów koktajlowych

szczypiorek do ozdoby

Wykonanie:

 

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulki oczyścić, drobno pokroić. W podgrzanym mleku rozpuścić odciśniętą żelatynę. Zdjąć z ognia. Małymi porcjami dodać serek, potem starty parmezan  i cebulkę. Masę doprawić solą i pieprzem, przełożyć do 4 foremek opłukanych zimną wodą. Chłodzić około 4 godziny. Fasolkę oczyścić, pokroić na kawałki. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z fasolką, polać sosem (ocet wymieszany z oliwą, solą i pieprzem). Torciki podważyć nożem. Foremki zanurzyć w gorącej wodzie, torciki wyłożyć na talerze. Pomidorki pokroić, wymieszać z sałatką fasolową. Wyłożyć obok torcików, ozdobić szczypiorkiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *