RULONY NADZIEWANE GRZYBAMI

Składniki:

2 jajka

7,5 dag mąki

75 ml. mleka

 sól

2 cebule

15 dag. grzybów shittake

12.5 dag. boczniaków

37.5 dag. pieczarek

2 łyżki oleju

pieprz

suszony tymianek

200 ml. bulionu

10 dag. kremowego twarożku z ziołami

1 łyżka zasmażki błyskawicznej

natka pietruszki

Wykonanie:

Jajka wymieszać mikserem z mąką, mlekiem oraz szczyptą soli. Ciasto przykryć i odstawić na około 20 minut. Wszystkie grzyby oczyścić, większe sztuki pociąć na połówki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni  małymi porcjami rozgrzewać łyżkę oleju, wlewać porcje przygotowanego ciasta i smażyć  cienkie naleśniki.    Trzyma c je w  cieple żeby nie wystygły. Na tej samej patelni rozgrzać resztę oleju mieszając zeszklić na nim cebulę. Do cebuli dołożyć grzyby i smażyć jeszcze około 5 minut. Przyprawić solą ,pieprzem oraz suszonym tymiankiem. Następnie dodać bulion i ziołowy twarożek . Całość dobrze wymieszać ,zagotować. Farsz zagęścić zasmażką błyskawiczną. Rozłożyć go na naleśnikach i zwinąć je w rulony. Gotowe naleśniki ułożyć na ogrzanych talerzach. Posypać drobno posiekaną natką. Przed podaniem danie można udekorować sałatą, pokrojonymi pomidorami oraz gałązkami natki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *