PSTRĄGI FASZEROWANE

Składniki:

2 pstrągi

olej

2 cebule

1 kieliszek białego wytrawnego wina

4 cytryny

2 pomidory

 listek laurowy

natka pietruszki

1 łyżka masła

sól

pieprz

Wykonanie:

Sprawione ryby umyj, natrzyj solą i pieprzem. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w krążki cebulę, zrumień. Dodaj rybę, skrop winem i sokiem z cytryny, przykryj, podduś. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skorki, pokrój w kostkę. Cytryny wyszoruj, sparz, pokrój w plasterki. Pomidory, cytryny, pokruszony listek laurowy i natkę włóż do wnętrza ryb. Duś pod przykryciem około 30 minut. Ułóż na rozgrzanym półmisku, polej przetartym sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *