ROLMOPSY Z MUSZTARDĄ

Składniki:

50 dag .filetów śledziowych

1/21itra mleka

1cebula

1 obgotowana marchewka

2 ogórki kiszone

2 łyżki musztardy

Na zalewę:

1/2 szklanki przegotowanej wody

10 ziaren ziela angielskiego

10 ziaren pieprzu

2 liście laurowe

1łyżeczka cukru

2 łyżki octu 6 %

Wykonanie:

Śledzie opłucz , zalej mlekiem, wstaw na 2 dni do lodówki.. Obraną cebulę pokrój w piórka, a marchewkę i ogórek w słupki. Każdy filet posmaruj musztardą, połóż na nim trochę warzyw, ściśle zawiń, zepnij  wykałaczką, włóż do słoja. Zagotuj wodę z przyprawami, wystudź, marynatą zalej rolmopsy. Dodaj olej, delikatnie wymieszaj i pozostaw na 2 dni w chłodnym miejscu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *