KOTLECIKI RYŻOWE Z SEREM FETA

Składniki:

10 dag. ryżu

4 jajka ugotowane na twardo

1/2 kostki sera feta

olej

surowe jajko

1 cebula

1 łyżka pokrojonej natki

bułka tarta

pieprz ziołowy,

przyprawa do potraw

Wykonanie:

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Osącz, przełóż do miski. Ugotowane na twardo jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do ryżu. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ryżu. Wymieszaj. Ser feta pokroić w kostkę, razem z natką dodaj do masy, wbij jajko, przypraw do smaku, delikatnie połącz. Z powstałej masy uformuj nieduże kotleciki, obtocz w bułce tartej. Usmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Osącz.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *