Składniki:

15 dag. mąki

5 dag. cukru pudru

5 dag .masła

sól

1 jajko

1puszka masy krówkowej

1słoik dżemu, Np. porzeczkowego

płatki migdałowe do dekoracji

1/2 kostki margaryny

Wykonanie:

Mąkę, cukier i masło posiekaj. Dodaj jajko i szczyptę soli, zagnieć gładkie ciasto. Owiń w folię, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj. Szklanką wykrój kółka. Wylep foremki na babeczki. Piecz około 10 minut w temperaturze 180-200 C. Schłodź. Na dnie każdej babeczki ułóż łyżeczkę dżemu. Masę krówkową utrzyj z margaryną. Krem włóż do szprycy, wyciśnij na babeczki. Posyp płatkami migdałowymi. Schłodź. najlepiej smakują z kawą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *