Składniki:
15 dag. mąki
5 dag. cukru pudru
5 dag .masła
sól
1 jajko
1puszka masy krówkowej
1słoik dżemu, Np. porzeczkowego
płatki migdałowe do dekoracji
1/2 kostki margaryny
Wykonanie:
Mąkę, cukier i masło posiekaj. Dodaj jajko i szczyptę soli, zagnieć gładkie ciasto. Owiń w folię, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj. Szklanką wykrój kółka. Wylep foremki na babeczki. Piecz około 10 minut w temperaturze 180-200 C. Schłodź. Na dnie każdej babeczki ułóż łyżeczkę dżemu. Masę krówkową utrzyj z margaryną. Krem włóż do szprycy, wyciśnij na babeczki. Posyp płatkami migdałowymi. Schłodź. najlepiej smakują z kawą.