SCHAB W ZIOŁOWEJ MARYNACIE Z KASZĄ

Składniki:

60 dag. schabu

3 łyżeczki majeranku

1łyżeczka tymianku

1ząbek czosnku

2 łyżeczki kolendry

4 łyżki oleju

sól

pieprz

woreczek kaszy gryczanej z warzywami

Wykonanie:

 Olej wymieszaj z posiekanym czosnkiem, majerankiem, tymiankiem, kolendrą, szczyptą soli i pieprzu. Natrzyj schab, nakłuj w kilku miejscach. Wstaw na noc do lodówki .Schab włóż do formy żaroodpornej, przykryj folią aluminiową. Piecz 15 minut w temp. 200 C. a następnie 45 minut w temperaturze 180 C. Kaszę zalej 300 ml. zimnej wody, dodaj łyżeczkę soli. Gotuj około 15 minut. Schab podawaj z kaszą, posypany posiekanym szczypiorkiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *