FARSZ Z KASZY GRYCZANEJ DO PROSIAKA

Składniki:

1 szklanka kaszy gryczanej

10 dag. słoniny

wątróbka, nerki i płucka z prosięcia,

2 cebule

2 jajka

1 łyżka majeranku

1/4 szklanki mocnego rosołu

1  łyżka masła

gałka muszkatołowa

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Przebraną i opłukaną kaszę ugotować na sypko. Lekko podduszone podroby i słoninę dokładnie posiekać lub przepuścić przez maszynkę. Drobno pokrojone cebule zeszklić na maśle, dodać do mięsa, wbić jajka, wymieszać. Połączyć z kaszą, wlać rosół, doprawić solą, pieprzem, majerankiem i gałką, dokładnie wyrobić masę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *