Składniki:
1opakowanie mrożonki marchewka z groszkiem (45 dag)
3 podudzia kurczaka
1główka białej kapusty
1/2 pęczka koperku
6 dużych ziemniaków
sól
pieprz
przyprawa do zup
4 łyżki śmietany30%
Wykonanie:
Udka umyj, oczyść, zalej w rondlu wodą. Ugotuj. Kapustę oczyść, poszatkuj. Dodaj do rondla z mięsem, wsyp mrożoną marchewkę z groszkiem (w lecie możesz dodać świeże warzywa). Wymieszaj .Gotuj na małym ogniu do miękkości. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, dogotuj. Posyp przyprawą do zupy. Śmietanę wymieszaj z kilkoma łyżkami zupy, dodaj do rondla z zupą. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypaną posiekanym koperkiem.