Składniki:
60 dag. mielonej wieprzowiny
2 cebule
2 ząbki czosnku
olej
1jajko
1 kajzerka
przyprawa do mięsa,
sol
pieprz
10 dag. pieczarek
2 marchewki
1cukinia
1 puszka koncentratu pomidorowego
1 listek por
1listek selera
natka pietruszki
2 łyżki koperku
1 łyżka śmietany
Wykonanie:
Jedną cebulę i czosnek posiekaj. Kajzerkę namocz, odciśnij. Mięso wyrób z cebulą, czosnkiem, kajzerką, jajkiem koperkiem, przypraw. Z masy uformuj ruloniki. Usmaż. Marchewki zetrzyj na tarce. Pieczarki pokrój w plastry cebulę w piórka, cukinię w kostkę, Duś do miękkości na oleju. Przypraw. Dodaj liść pora, seler i natkę, koncentrat i śmietanę, włóż ruloniki. Duś kilka minut.