Wykonanie:

Do zrobienia ziemniaków  potrzebujemy oczywiście ziemniaki jak są duże wystarczą 3-4 jak małe trochę więcej. Gotujemy je w mundurkach i studzimy. Zimne ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w dość grube talarki tak 0,5 do 1 cm Każdy talarek solimy, pieprzymy, możemy też posypać ulubionymi ziołami np do pizzy lub prowansalskie Przygotowujemy gęste naleśnikowe ciasto. Każdy talarek maczamy w cieście i smażymy. Gotowe. Do tego zrobiłam surówkę z poszatkowanej na dużych oczkach
kapusty z dodatkiem marchewki ,ogórka kiszonego ,jabłka cebuli i natki pietruszki polanej z sosem : trochę soku z ogórków kiszonych olej, sól ,pieprz i troszkę kwasku cytrynowego Ziemniaczki można polać sosem: troszeczkę śmietany, majonezu sól pieprz i posiekany szczypiorek.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *