PIWNE ŻEBERKA Z PAPRYKOWĄ NUTKĄ

Składniki:

60 dag. żeberek wieprzowych

kostka rosołowa wołowa

1łyżka uniwersalnej przyprawy do zup, sosów, sałatek

1 szklanka piwa

2 łyżki keczupu

pieprz

1łyżeczka słodkiej mielonej papryki

Wykonanie:

Piwo wlej do rondelka. Dodaj kostkę rosołową, keczup, posyp przyprawą uniwersalną. Mieszając zagotuj.  Ostudź. Żeberka podziel na kawałki z jedną lub dwoma kosteczkami. Umyj, osusz, natrzyj pieprzem. Polej zimną piwną marynatą, dokładnie wymieszaj. Odstaw na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Od czasu do czasu żeberka przekręć na drugą stronę. Żeberka piecz w temp. 180 C 40-50 minut, smarując marynatą. Tuż przed końcem posyp papryką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *