Składniki:

 

1 kg. karkówki

2 marchewki

1strąk czerwonej papryki

10 dag. pieczarek

1cebula

1mały brokuł

sól

pieprz

kilka gałązek natki

olej do smażenia

mąka do zagęszczenia

 

Wykonanie:

 

Karkówkę umyj, osusz. Pokrój na plastry, każdy rozbij. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem. Marchewki obierz, umyj, osusz, pokrój na plasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, umyj, osusz, pokrój w wąskie paski. Pieczarki obierz, oczyść, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Brokuł podziel na różyczki (większe różyczki przekrój na pół). Natkę umyj, osusz. Na każdym plastrze mięsa ułóż różyczkę brokułu, po kawałku warzyw, gałązkę natki i pieczarki. Ciasno zwiń. Zepnij wykałaczką lub zwiąż nicią kuchenną rozgrzej na patelni, obsmaż roladki ze wszystkich stron na rumiano. Przełóż do rondla, podlej wodą. Duś do miękkości, około godziny. Pod koniec duszenia wytworzony sos zagęść niewielką ilością mąki, przypraw do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *