KARKÓWKA MARCHEWKOWO-POROWA

Składniki:

 

1 kg. karkówki

1/2 kg. marchewki

1/2 kg. porów

3 łyżki łagodnego keczupu

4 łyżki majonezu

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Karkówkę umyj, osusz, pokrój na grube plastry. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem. Ułóż w na tłuszczonej formie, posmaruj keczupem. Pory oczyść, umyj, pokrój na plastry, ułóż na mięsie. Posmaruj majonezem. Marchewki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp karkówkę. Wstaw do rozgrzanego do temperatury. 150 C. piekarnika, piecz półtorej godziny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *