Składniki:

 

4 jajka

1kostka drożdży (10 dag)

1 kg mąki

3 łyżki cukru

1 szklanki mleka

5 ząbków czosnku

20 dag. startego sera żółtego

1/2 kostki margaryny

olej

sól

zioła prowansalskie

cząber

vegeta

 

Wykonanie:

 

Drożdże wyrób z cukrem, mlekiem i 2 łyżkami mąki, odstaw do wyrośnięcia. Margarynę stop, ostudź. Do drożdży dodaj dwa jajka, resztę mąki  1 margarynę, oprósz solą.  Wyrób, odstaw na 15 minut. Z ciasta formuj bułeczki, posmaruj jajkami roztrzepanymi z 2 łyżkami oleju, przyprawami i posiekanym czosnkiem, posyp serem. Piecz około15 minut w 180 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *