Składniki:
30 dag. wątróbki drobiowej
1szalotka
1/2 opakowania rożnych sałat
1/2 szklanki malin (świeżych lub mrożonych
mąka
olej
Sos malinowy:
1 szklanka malin (świeżych lub mrożonych)
5 0 ml. octu balsamicznego
1 łyżka miodu
100 ml. czerwonego wytrawnego wina
sól
pieprz
Wykonanie:
Sos:
Maliny rozmroź, podgrzewaj z miodem na małym ogniu, aż się rozpadną. Wlej ocet balsamiczny i wino, przypraw. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje Przetrzyj przez gęste sitko .Wątróbki oczyść z błon, oprósz mąką, usmaż na oleju. Oprósz solą, osącz z nadmiaru tłuszczu, lekko ostudź, pokrój w kostkę. Na talerzach ułóż sałaty, na to pokrojoną w krążki szalotkę, wątróbki. Polej sosem malinowym, delikatnie oprósz pieprzem, udekoruj malinami.