WĄTRÓBKA W SOSIE MALINOWYM

Składniki:

 

30 dag. wątróbki drobiowej

1szalotka

1/2  opakowania rożnych sałat

1/2 szklanki malin (świeżych lub mrożonych

mąka

olej

Sos malinowy:

1 szklanka malin (świeżych lub mrożonych)

5 0 ml. octu balsamicznego

1 łyżka miodu

100 ml. czerwonego wytrawnego wina

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Sos:

 

Maliny rozmroź, podgrzewaj z miodem na małym ogniu, aż się rozpadną. Wlej ocet balsamiczny i wino, przypraw. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje Przetrzyj przez gęste sitko .Wątróbki oczyść z błon, oprósz mąką, usmaż na oleju. Oprósz solą, osącz z nadmiaru tłuszczu, lekko ostudź, pokrój w kostkę. Na talerzach ułóż sałaty, na to pokrojoną w krążki szalotkę, wątróbki. Polej sosem malinowym, delikatnie oprósz pieprzem, udekoruj malinami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *