Składniki:
2 kg. ziemniaków
1 kg. grubych parówek
1 kg. cebuli
6 ząbków czosnku
70 dkg. pieczarek
1 koncentrat pomidorowy 200 g.
1 łyżka papryki słodkiej w proszku
1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
kucharek
sól
pieprz
maggi w płynie
olej do smażenia
2 łyżki mąki
liść laurowy
ziele angielskie
Wykonanie:
Parówki obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w ćwierć krążki,czosnek przecisnąć przez praskę.Obrane pieczarki pokroić na ćwiartki,ziemniaki w kostkę.W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej,wrzucić parówki,obsmażyć,dodać cebulę,czosnek,pieczarki i razem przesmażyć.Dodać ziemniaki,koncentrat,liście laurowe,ziele angielskie,przyprawy i wymieszać.Zalać wodą,żeby było równo z ziemniakami i dusić na małym ogniu do miękkości ziemniaków.Mąkę rozmieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Doprawić do smaku dodać magii w płynie.