Składniki:

 

1 kg. papryki żółta,zielona i czerwona

1 kg. cebuli

1 kg. pomidorów

1 kg. kiełbasy  może być zwyczajna

3 łyżki oleju

kucharek

1 łyżka papryki słodkiej w proszku

papryka ostra w proszku do smaku

keczup ostry do smaku

mąka pszenna do zagęszczenia(jeżeli warzywa puszczą dużo soku)

 

Wykonanie:

 

Umytą paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski.Cebulę pokroić w ćwierć krążki,kiełbasę w kostkę.Górę pomidorów naciąć na krzyż,zalać wrzątkiem,zostawić na kilka sekund.,odlać i przelać zimną wodą.Zdjąć skórkę z pomidorów,przekroić je na ćwiartki,wyciąć zdrewniałą część i pokroić w grubsze plastry a później w paski.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę,cebulę i chwilę smażyć.Dodać paprykę wymieszać i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,przyprawy,keczup i gotować aż wszystko będzie miękkie,ale nie rozgotowane.Jeśli leczo jest zbyt wodniste,zagęścić mąką wymieszaną z wodą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *