Składniki:

 

5 jajek

1 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

10 dkg. kokosu

1 margaryna

3 szklanki mąki

2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka mleka

margaryna do wysmarowania formy

bułka tarta do wysypania formy

cukier puder do posypania

 

Wykonanie:

 

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Margarynę roztopić i lekko przestudzić.Cukier,cukier waniliowy i jajka utrzeć na puszystą masę.Do ubitych jajek dodawać na przemian mąkę i mleko mieszając.Na koniec dodać kokos i ciepłą margarynę.Wymieszać i wylać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec przez 40 -50 minut w temperaturze 170 C.Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *