Składniki:
5 jajek
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
10 dkg. kokosu
1 margaryna
3 szklanki mąki
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
margaryna do wysmarowania formy
bułka tarta do wysypania formy
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Margarynę roztopić i lekko przestudzić.Cukier,cukier waniliowy i jajka utrzeć na puszystą masę.Do ubitych jajek dodawać na przemian mąkę i mleko mieszając.Na koniec dodać kokos i ciepłą margarynę.Wymieszać i wylać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec przez 40 -50 minut w temperaturze 170 C.Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.