UDKA PIECZONE NA KAPUŚCIE

Składniki:

 

4 udka

1 kg. kapusty kiszonej

1 duża cebula

6 płaskich łyżek przyprawy do kurczaka

2 łyżeczki słodkiej papryki

4 ząbki czosnku

olej

 

Wykonanie:

 

Czosnek obierz, pokrój w słupki. Wymieszaj z 6 łyżkami oleju, przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Udka umyj, osusz. Natrzyj marynatą. Wstaw na noc do lodówki. Kapustę przepłucz. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z kapustą. Ułóż w  natłuszczonym naczyniu do zapiekania, skrop olejem. Ułóż udka. Przykryj. Piecz półtorej  godziny w temperaturze 200 C. Kwadrans przed  końcem zdejmij pokrywę by udka się  zarumieniły.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *