Składniki:
60 dag. truskawek
1opakowanie okrągłych biszkoptów
1opakowanie galaretki truskawkowej
1 opakowanie bitej śmietany
2/3 szklanki mleka + 3 łyżki
2 tabliczki czekolady mlecznej
listki melisy do dekoracji
wiórki kokosowe do obtoczenia
Wykonanie:
Formę wyłóż biszkoptami. Galaretkę truskawkową rozpuść w 2/3 szklanki gorącej wody. Bitą śmietanę ubij z 2/3 szklanki mleka Wlej tężejącą galaretkę, dodaj pół tabliczki startej czekolady, wymieszaj, wlej na biszkopty. Do rondelka wlej 3 łyżki mleka, dodaj resztę czekolad, rozpuść. Truskawki umyj, usuń szypułki. Część truskawek maczaj w czekoladzie, obtocz w wiórkach kokosowych. Ułóż na masie śmietanowej, posypanej posiekanymi listkami melisy. Pozostałe truskawki maczaj tylko w czekoladzie, ułóż na cieście (ewentualnie zalej galaretką cytrynową). Schłodź