TRUSKAWKOWIEC Z KOKOSEM

Składniki:

 

60 dag. truskawek

1opakowanie okrągłych biszkoptów

1opakowanie galaretki truskawkowej

1 opakowanie bitej śmietany

2/3 szklanki mleka + 3 łyżki

2 tabliczki czekolady mlecznej

listki melisy do dekoracji

wiórki kokosowe do obtoczenia

 

Wykonanie:

 

Formę wyłóż biszkoptami. Galaretkę truskawkową rozpuść w 2/3 szklanki gorącej wody. Bitą śmietanę ubij z 2/3 szklanki mleka Wlej tężejącą galaretkę, dodaj pół tabliczki startej czekolady, wymieszaj, wlej na biszkopty. Do rondelka wlej 3 łyżki mleka, dodaj resztę czekolad, rozpuść. Truskawki umyj, usuń szypułki. Część truskawek maczaj w czekoladzie, obtocz w wiórkach kokosowych. Ułóż na masie śmietanowej, posypanej posiekanymi listkami melisy. Pozostałe truskawki maczaj tylko w czekoladzie, ułóż na cieście (ewentualnie zalej galaretką cytrynową). Schłodź

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *