MIGDAŁOWE RAFAELLO

 

Składniki:

 

400 ml. mleka kokosowego

4 łyżki wiórek kokosowych

4 łyżki płatków migdałowych

4 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki aromatu migdałowego

2 łyżki cukru

2 łyżki żelatyny

1 łyżka cukru pudru

Wykonanie:

 

Mleko kokosowe wlej do rondelka, dodaj wiórki  kokosowe, migdałowy, wymieszaj, zagotuj. Masę przestudź. Żelatynę namocz, rozpuść. Wlej do masy kokosowej, połącz. Przelej do formy (Np. keksówki), wstaw na 3 godziny do lodówki. Jogurt utrzyj z cukrem pudrem. Ciasto pokrój, podaj na jogurcie. Ozdób czekoladą i płatkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *