Składniki:

 

1udko kurczaka

1marchewka

1ząbek czosnku

1 cebula

5 łodyg selera naciowego

5 dużych ziemniaków

kilka gałązek natki

1 kostka serka topionego śmietankowego

1 kostka rosołowa

sól

pieprz

groszek ptysiowy do posypania

Wykonanie:

 

W garnku zagotuj 2 i pół litra wody. Wrzuć udko, obraną cebulę i czosnek, pokrojoną marchewkę i kostkę rosołową. Gotuj 20 minut. Wrzuć pokrojone ziemniaki i selery. Gotuj do miękkości. Udko i cebulę wyjmij, do zupy dodaj serek, gotuj, aż się stopi. Wsyp  siekaną natkę, przypraw solą i pieprzem zmiksuj. Posyp groszkiem ptysiowym.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *