Składniki:

 

1 opakowanie makaronu tagliatelle (wstążki)

4 żółtka

1/2 litra śmietany 30%

30 dag. wędzonego boczku

1cebula

4 pieczarki

4 ząbki czosnku

starty żółty ser do posypania (najlepiej parmezan)

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Osącz. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Dodaj pieczarki i cebulę, podsmaż. Dodaj czosnek i śmietanę, podduś. Żółtka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu. Wlej do sosu, wymieszaj, przypraw. Polej makaron, posyp startym serem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *