Składniki:

 

2 zupki chińskie (dowolne)

40 dag. filetów z piersi kurczaka

1 duża papryka czerwona

1duża papryka żółta

1duży por

1 olej

sól

pieprz

słodka papryka

jarzynka

Wykonanie:

 

Kurczaka umyj, pokrój w kostkę.  Posyp słodką papryką i jarzynką, odstaw na 10-15 minut. Pora oczyść, pokrój w pół krążki. Papryki umyj, pokrój w kostkę. W woku rozgrzej olej, obsmaż ze wszystkich stron kurczaka .Dodaj warzywa, duś 3-4 minuty Wlej około. 300 ml. wody, przypraw solą i pieprzem, zagotuj. Wrzuć makaron z 2 zupek chińskich (bez przypraw!), wymieszaj. Gotuj, aż cała woda wyparuje, a makaron będzie miękki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *