Składniki:

 

Ciasto kakaowe:

1  szklanka cukru

3 łyżki kakao

1 kostka margaryny

1 cukier waniliowy

5 łyżek wody

2 szklanki mąki

4 jajka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Wykonanie:

 

Cukier, kakao, margaryne, cukier waniliowy i wode należy zagotowac ciagle mieszajac i odstawic do wychłodzenia. Chłodną mase miksujemy z mąka, proszkiem i jajkami, a następnie wykładamy na wysmarowaną blachę.

Masa serowa:

50 dag. twarogu półpustego

3 jajka

1 szklanka cukru

1/2 kostki margaryny

Wykonanie:

Ser i margarynę należy zmielić w maszynce do mięsa, a następnie zmiksować z cukrem i jajkami do uzyskania jednolitej konsystencji. Wyrobiony ser kładziemy punktowo na ciasto (można tez w cieście zrobić małe rowki na ser, aby się nie rozlał bardzo). Następnie wkładamy ciasto do piekarnika rozgrzanego i do 180 C. i pieczemy około 45 minut. Ostudzone ciasto polewamy polewą i posypujemy wiórkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *