Składniki:

 

80 dag. tortellini z nadzieniem mięsnym

1 cebula

1 ząbek czosnku

4 dag. masła

15 g. mąki

1/2 szklanki mleka

300 ml. śmietany kremówki

1 pęczek natki pietruszki

sól

biały pieprz

 

Wykonanie:

 

Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Osącz na sicie, trzymaj w cieple. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Masło stop, podsmaż cebulę z czosnkiem. Oprósz mąką, podduś. Wlej mleko i śmietanę kremówkę, wymieszaj, gotuj na małym ogniu10 minut. Natkę umyj osusz posiekaj, wsyp do sosu, podgrzej ,przypraw. Polej tortellini.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *