ZRAZY W SOSIE GRZYBOWYM

Składniki:

 

1kg. wołowiny z udźca lub rostbefu

5 dag. suszonych grzybów

1 duża cebula

3 łyżki masła

4 łyżki musztardy francuskiej

2 kiszone ogórki

15 dag. wędzonego boczku

2 łyżki mąki

1/4 litra bulionu cielęcego

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Wołowinę opłucz, pokrój w dość cienkie plastry. Rozbij gładką stroną kuchennego młotka. Oprósz pieprzem, odstaw na pół godziny Grzyby dokładnie wypłucz, namocz w ciepłej wodzie, odciśnij. Cebulę posiekaj, lekko zrumień na łyżce masła. Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą. Połóż na nim słupek ogórka i 2 słupki boczku. Zwiń roladki, obwiąż je bawełnianą białą nicią. Obtocz je w mące, obsmaż na maśle. Zalej gorącym bulionem, dodaj przesmażoną cebulę i grzyby. Duś na małym ogniu około 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś jeszcze około 15 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *