Ciasto:
2 szklanki mąki
12,5 dkg masła
1 jajko
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
2 dkg świeżych drożdży, szczypta soli.
Farsz:
1/2 kg mięsa mielonego gotowanego lub smażonego ugotowana kapusta kiszona, pieczarki, poszatkowana cebula przesmażona na oleju, 1 jajko, sol, pieprz.
Kapustę i pokrojone drobno pieczarki wymieszać ze zmielonym mięsem i dodać podsmażoną cebulkę jajko i przyprawy.
Zrobić zaczyn drożdże łyżeczka maki łyżeczka śmietany. Jak podrośnie to wlać do mąki i dodać pozostałe składniki.Zarobić i poczekać około 20 minut aż podrośnie.Rozwałkować dosyć długi a wąski prostokąt na grubość 1/2 cm.Nałożyć farsz i zwinąć.Pokroić nożem na 8 cm kawałki .Położyć na blasze,pozostawić do podrośnięcia i upiec w piecu nagrzanym do 180’C.Czas pieczenia około 20 minut,aż do zrumienienia.