OMLET Z SALSĄ POMIDOROWĄ

Składniki:

Salsa:

2 pomidory (oczyszczone z pestek i pokrojone w kosteczkę)

1/2 posiekanej czerwonej cebuli

1 papryczka  jalapeńo (posiekana)

2 łyżki posiekanej kolendry

łyżka soku z limonki

sól

pieprz

Omlet:

4 jajka

1 łyżka masła

3 plastry bekonu (wysmażone na chrupko na suchej patelni)

awokado (obrane i pokrojone w cienkie plasterki)

5-6 dag. startego żółtego sera

 

Wykonanie:

 

Przyrządzić salsę, delikatnie mieszając ze sobą wszystkie jej składniki. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z 2 łyżkami wody, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić połowę masła, wlać połowę masy jajecznej i smażyć minutę. Na połowie omletu rozłożyć połowę bekonu, awokado i sera, smażyć jeszcze minutę. Omlet złożyć na pół, odłożyć w ciepłe miejsce. Z pozostałych składników usmażyć drugi omlet. Podawać z salsą pomidorową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *