TWAROGOWA Z JARZYNAMI

Składniki:

 

1/2 kg. twarogu

1szklanka jogurtu naturalnego

1/3 strąka czerwonej papryki

6 zielonych oliwek

5 rzodkiewek

1/2 długiego ogórka

10 dag .żółtego sera

2 łyżki żelatyny

sól

 

Wykonanie:

 

Twaróg zmiksuj na gładką masę z jogurtem naturalnym. Paprykę, oliwki, oczyszczone rzodkiewki i ogórka pokrój w kostkę. Dodaj do masy twarogowej, przypraw solą.  Żelatynę rozpuść w kilkułyżkach gorącej wody, ostudź. Dodaj do masy, wsyp pokrojony w kostkę ser żółty, wymieszaj.Przełóż do formy, wstaw do lodówki na kilka godzin.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *